top of page

Tomāti želejā

Viena no tomātu želejas recepšu variācijām. Pateicoties pievienotajam dabīgajam etiķim un mūsu stiprajam želatīnam, šādi gatavoti tomāti būs ar maigu garšu un stingru želeju.


Kas Tev būs nepieciešams:

  • Tomāti,

  • Sīpoli

  • Marinēti vai svaigi gurķi, vai citi dārzeņi - ja vēlas

  • Garšviela Deko 1 vai Deko 2

Marinādei uz 1 litru ūdens:


* 70gr. cukurs (aptuveni 3 ēdamkarotes ar nelienu kaudzi)

* 40 gr sāls (aptuveni 1 ēdamkarote sāls ar kaudzi)

* 3 ēdamkarotes 10% baltvīna spirta etiķa * 1 lauru lapa

* 3-4 smaržīgie pipari * 5 melnie pipari * 30 gr. stiprais želatīns 250bl.


Kā pagatavot:

  1. Lauru lapas, smaržīgos piparus un melnos piparus savāra marinādē

  2. Želatīnu uzbriedina nelielā ūdens daudzumā un tad izkausē siltā marinādē.

  3. Tomātus sagriež šķēlēs vai arī daiviņās. Sīpolus sagriež ripās un, uz mazu brītiņu, saber verdošā ūdenī, lai paliek nedaudz mīkstāki(noblanšē). Var sagriezt ripiņās arī marinētus vai svaigus gurķus.

  4. 0,5 l burciņai apakšā ieber 1 līdzenu tējkaroti Deko 1 vai Deko 2, tad pamīšus kārto tomātus, sīpolus un , ja vēlas, arī marinētus gurķus.

  5. Uzlej atdzisušo marinādi (kurā ir izkausēts želatīns) un liek karsēties - 0,5l burciņu 10min - 85’C (lielākā temperatūrā želatīns var zaudēt želēšanas spēju).

  6. Izkarsētās burciņas aizvalcē un uz 5 min apgriež uz vāciņiem, lai arī tie pakarsējās.

  7. Kad burciņas atdzisušas, būtu vēlams tās uz dienu ielikt leduskapī, lai sastingst, tad tie vairs neatlaidīsies.    



bottom of page