Marinētas sarkanās galda bietes

Maigā marinādē gatavotās bietītes būs lieliska salātu sastāvdaļa, izcils biešu zupas pamats, kā arī vienkārši garda piedeva pamatēdienam.

Kas Tev būs nepieciešams:


  • Sarkanās galda bietes

  • Ķimenes

  • Marinādei uz 1litru ūdens: * 3 ēdamkarotes cukura * 1 ēdamkarote sāls * 4 krustnagliņas * 7 smaržīgie pipari * 1/3 kanēļa standziņas * 2 lauru lapas * 5 ēd. kar. 10% baltvīna spirta etiķa




Kā pagatavot:


  1. Izvāra marinādi (Ūdens, cukurs sāls un garšvielas)

  2. Garšvielas no marinādes izņem, pievieno baltvīna spirta etiķi 10%.

  3. Bietes izvāra gatavas, nomizo, sagriež sev vēlamos gabalos.

  4. Burku apakšā ieber sķipsniņu ķimeņu un tad tajās saliek sagrieztās bietes.

  5. Pārlej marinādi un liek pasterizēties(1l burkas sasniedzot 85° - 20min.)

  6. Burkas aizvalcē  vai aizskrūvē, apgriež uz vāciņiem, lai tie izkarsētos.