Raibie rudens salāti

Piepildi pagrabu ar sava dārza gardumiem raibo rudens salātu veidā!

Raibie rudens salāti būs lieliska uzkoda, kura pasniegt uz svētku galda, kā arī derēs kā lielisks našķis kādā drūmākā un vēsākā rudens vai ziemas vakarā!

Kas Tev būs nepieciešams:


  • Mazi gurķi

  • Mazi tomāti

  • Paprika(jāapvāra)

  • Puķkāposti(jāapvāra)

  • Burkāni(jāapvāra)

  • Patisoni

  • Kabači

  • Sīpolu ripas

  • Sviesta pupiņas(jāapvāra) u.tt.

  • Dilles

  • Ķiploki

  • Pētersīļu lapas

  • Melnie pipari

  • Smaržīgie pipari

  • Garšvielu maisījums Deko 1 vai Deko 2

  • Marinādei uz 1l ūdens: 1 ēd.kar. sāls 2 ēd.kar. ar kaudzi cukurs 5 ēd.kar. baltvīna spirta etiķis 10%

Kā pagatavot:

  1. Savāra marinādi - uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un sāli, vēlreiz uzvāra. Kad marināde nedaudz padzisusi, pievieno nepieciešamo etiķa daudzumu. Liek marinādi dzesēties.

  2. Sagatavo visus pieejamos dārzeņus - burkānus un kabačus var sagriezt ar robaino nazi, kas salātiem piešķirs dekoratīvāku izskatu.

  3. Tomātiņus vajadzētu sadurstīt.

  4. Puķkāpostus sadala rozetītēs(ja tās ir palielas, var sagriezt mazākās)

  5. Dažus no dārzeņiem būtu vēlams apvārīt - burkānu redelītes, papriku, puķkāpostus un sviesta pupiņas.

  6. Tīrās, sagatavotās burkās apakšā liek sagrieztas dilles, pētersīļu lapiņas, melnos piparus vai piparu maisījumu, smaržīgos piparus, lauru lapu, garšvielu maisījumu Deko1(pikantāks) vai Deko 2(maigāks).

  7.  Pamīšus kārto visus dārzeņus burkā, tā, lai izskatās pēc iespējas krāsaināk. Uzlej marinādi un liek karsēties. Kad ūdens katlā uzmet pirmos burbuļus, tad nogriež mazu liesmu un karsē vēl 15.min.

  8. Ņem burkas ārā no katla, aizvalcē vai aizskrūvē, apgriež uz vāciņa un ļauj atdzist.